Ikuti Blog Ini

Monday, February 29, 2016

Kisah‬ Maulana Muhammad Ayyub Surti bermimpi berjumpa Syaikh Hafiz Patel


حضرت مولانا محمد ايوب صاحب سورتي دامت بركاتهم كا خواب حضرت حافظ صاحب رحمة الله عليه کے بارے میں

حضرت نے آج 21/02/16 بروز اتوار مجھ سے فرمایا کہ فجر پڑھ کر سویا تو خواب میں حافظ صاحب کی زیارت ہوئی, بہت اچھے حال ميں ھشاش بشاش مسند پر جلوہ افروز تھے, چند احباب و متوسلین ومسترشدین حلقہ بگوش تھے, بلند آواز سے فرمایا کہ سن لو اور یاد رکھو بلکہ قلم سے لکھ لو کئی مرتبہ متوجہ کرنے کے بعد ارشاد فرمایا: کام میں لگو اور اپنے آپ کو مٹا دو ؛ 
ناقل. سید عمران فلاحی

Maulana Muhammad Ayyub Surti حفظه الله  (Guru Sahih al-Bukhari Dar al-Ulum Leicester) pada 21/2/2016 (pagi ahad) telah menceritakan kepada saya bahawasanya beliau telah mengatakan selepas solat subuh, beliau telah tidur dan telah melihat Syaikh Hafiz Patel رحمه الله dalam mimpinya.

Beliau telah melihat Syaikh Hafiz Patel رحمه الله dalam keadaan gembira, ceria dan bersandar di sandaran yang cantik (tempat duduk yang cantik) di kelilingi oleh sahabat-sahabat handal dan ditemani oleh anak muridnya. Dan Syaikh Hafiz Patel رحمه الله dalam suara yang tinggi, kuat mengatakan bahawasanya, dengarlah, ingatlah malah tulislah dengan pen-pen kamu (Syaikh Hafiz Patel رحمه الله ulang perkataan ini sebanyak 2-3 kali) seraya berkata, libatkan lah diri kamu dengan usaha dakwah ini dan fana' kan diri kamu dalam usaha ini. - intaha -

Kisah ini diceritakan oleh Maulana Sayyid Imran Falahi. Ditahqiq oleh Mufti Yusuf Shabbir. Alih dan susun bahasa Fuad, disahkan Ust Abu al-Majidee.

P/s : Benar mimpi bukan hujah @ dalil dalam agama tapi mimpi orang-orang soleh boleh jadi satu khabar mubasyarah (berita gembira) dari Allah.

0 Komen kat sini:

Post a Comment

Jika mahu memberikan komentar, silakan, berilah komentar dengan menggunakan laras bahasa yang sopan dan penuh beradab. Segala komentar yang menyelisihi laras bahasa sopan dan adab, insyallāh akan dipadam oleh team admin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Telah Link Blog Ini