Ikuti Blog Ini

Wednesday, January 21, 2009

Pentingnya usaha agama kepada wanita


Wanita merupakan golongan yang paling ramai sekali di atas muka bumi ini,sebab itu,seseorang wanita itu memainkan peranan penting dalam perbentukan rumahtangga dalam sesebuah keluarga.Wanita atau kaum ibu ini juga memainkan peranan penting dalam membentuk pemikiran anak-anak.

Jika bapa keluar bekerja,maka masa anak-anak akan dihabiskan bersama-sama ibu mereka,jika wanita atau ibu yang tiada pemikiran agama,maka pemikiran ibu ini tadilah yang akan membentuk pemikiran anak-anak ini tadi,cuba kita bayangkan,jika seorang ibu yang banyak fikirkan kedunian,maka fikiran inilah yang akan mempengaruhi kehidupan anak-anak mereka.

Jika si ibu terlalu memikirkan macam mana untuk memperbsarkan rumah,mengkayakan suami mereka,maka pemikiran anak-anak kita turut dipengaruhi bersama.Maka sebab itulah ,wanita-wanita,isteri-isteri mesti melibatkan diri dalam usaha agama,apabila wanita-wanita,isteri-isteri melibatkan diri dalam usaha agama,barulah wujudnya kehidupan beragama dalam rumah kita.Oleh yang demikian,wanita-wanita ini kita bawa mereka kepada usaha agama..boleh insyaAllah..

0 Komen kat sini:

Post a Comment

Jika mahu memberikan komentar, silakan, berilah komentar dengan menggunakan laras bahasa yang sopan dan penuh beradab. Segala komentar yang menyelisihi laras bahasa sopan dan adab, insyallāh akan dipadam oleh team admin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Telah Link Blog Ini