Ikuti Blog Ini

Monday, August 15, 2011

10 days of silence

Alamak,sudah tiba masanya untuk aku berkhidmat di Masjid Jamek Bandar Baru,Sri Petaling.Setelah selesai di tafakut oleh majlis syura-syura markaz Penanti,aku di luluskan untuk berkhidmat di Masjid Sri Petaling.Sebenarnya,ada cerita di sebaliknya,kerana sepatutnya,aku diputuskan untuk keluar bersama dengan jemaah 40 hari dari kawasan Markaz Jitra ke Bintulu,Sarawak pada 15 Syaaban hari itu,tetapi kerana terdapat sedikit masalah yang aku tidak dapat elakan,aku terpaksa tangguhkan dulu nisab 40 hari itu,dan dibawa pada hujung tahun ini…doa noh…Allah kabul koren

Setelah bermesyuarat dengan majlis syura-syura markaz Penanti,aku di syorkan supaya berkhidmat 10 hari,di MJBBSP,setelah aku berhenti daripada kerja sementara.Inshallah,maka tarikh yang dipilih yang agak sesuai dengan aku ialah pada tanggal 15 Ogos -15 Ogos 2011,bersamaan 15 Ramadhan -25 Ramadhan 1433 hijrah.
Teringin,juga rasanya aku nak jumpa mereka-mereka (Bloggers) yang tinggal disekitar MJBBSP.Walaupun kita hanya bersilaturahim di alam maya ini,tetapi perasaan ingin  berjumpa,bersalam dan bersembang-sembang dengan mereka-mereka ini  sangat kuat.Semoga Allah pertemukan  aku dengan kalian semua.

Semoga amalan khidmat ini,dapat memberikan kesan kepada diri aku ini,sebagaimana sabda Rasulullah Saw:
Termasuk kebaikan islam seseorang ,meninggalkan apa yang tidak bermanfaat baginya” [HR- Tirmidzi-Hadith hasan].

Aku pergi dulu...
 Juga teringat aku akan hadith ini,Rasul Saw: “Ingatlah bahwa dalam jasad itu ada sekerat daging, jika ia baik maka baiklah jasad seluruhnya dan jika ia rusak maka rusaklah jasad seluruhnya. Ketahuilah ia adalah hati.” (HR. Bukhari dan Muslim)

Semoga Allah memberikan taufik dan hidayat kepada kita semua.
Allah s.w.t. berfirman,  “Sesungguhnya perbuatan-perbuatan yang baik itu menghapuskan (dosa) perbuatan-perbuatan yang huruk.” (Hud: 114)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Telah Link Blog Ini