Ikuti Blog Ini

Thursday, May 5, 2011

Minggu lepas di Masjid Sri Petaling

Gambar sekitar majlis sambutan aidilfitri anjuran Jawatankuasa Masjid Sri Petaling.
Pada minggu lepas saya berada di masjid Sri Petaling,kerana menguruskan student-student Politeknik tuanku Sultanah Bahiyah (dulu Poli Kulim) untuk keluar 40 hari.Student ini seramai 18 orang.dam mereka ini berasal dari negeri yang berbeza-beza di Malaysia.Setelah sampai di Sri Petaling,mereka telah dibahagikan kepada 3 jemaah.Sesapa yang pening,kenapa perlu keluar 40 hari,boleh rujuk sini.

Pandangan dari bahagian atas PTSB
Untuk pengetahuan semua,semua Politeknik-politeknik di seluruh Malaysia telah mula bercuti selama 2 bulan bermula minggu lepas.Maka seronok riang la pelajar ini bercuti selama 2 bulan,tetapi bagi mereka yang dipilih Allah untuk keluar di jalan-nya,hal ini merupakan satu pilihan darpada Allah Swt,melapangkan masa selama 40 hari di jalan-nya.Di sini saya senaraikan setiap politeknik yang ada berjaya keluarkan jemaah 40 hari untuk cuti semester ini iaitu selama 2 bulan.
1.Politeknik Tuanku Sultanah Bahiyah,(politeknik Kulim),Kedah.
2. Politeknik Kota Bahru,Kelantan.
3. Politeknik Port Dickson,Negeri Sembilan.
4. Politeknik Johor Bahru,johor.
5. Politeknik Sultan Azlan Shah,Perak.
update status jemaah student ini,sekadar politeknik Kulim.
1.Satu jemaah dihantar ke kawasan Ipoh,Perak.
2.Satu jemaah dihantar ke Jerantut.pahang.
3.Satu jemaah dihantar ke Batu Pahat,Johor.
Cerita Orang Bisu.
Dengan izin daripada Allah,saya berkesempatan untuk mengikuti program orang Bisu yang berlangsung pada tanggal 1 Mei 2011,di dewan solat utama masjid ini.Kehadiran amat menggalakan,wakil dari beberapa markaz di negara ini turut menghantar wakil. Di sini saya senaraikan setiap markaz yang ada usaha ke atas orang bisu ini.
1.Markaz Sungai Petani.Kedah.
2. Markaz Penanti.Pulai pinang.
3. Markaz Masjid banggali,Pulai Pinang.
4. Markaz Kuala Terangganu,Terangganu.
5.Markaz Sri Petaling,Kuala Lumpur.
6. Markaz Johor Bahru,Johor baharu.
Apabila di ambil setiap laporan kerja,rupa-rupanya,di negara kita ini,baru seorang saja saudara bisu kita yang pernah berpengalaman 4 bulan,iaitu daripada Markaz kuala Lumpur.Program bayan/ceramah di kendalikan oleh Jemaah bisu dari negara Pakistan.

Usaha ke atas orang bisu dan pekak bermula sekitar awal tahun 2005.
Usaha keatas orang bisu dan pekak ini,merupakan usaha yang sangat-sangat penting kerana,di perdengarkan di dalam program ini,bahawa kebanyakan orang bisu ini,mereka mempunyai iktikad yang salah terhadap Allah Swt dan rasulnya.Mereka (orang bisu dan pekak ini) mendakwa bahawa Allah Swt itu lelaki dan Nabi Muhamad Saw itu wanita.Kalau korang tidak percaya,rajin-rajin la korang pergi interview mereka ini.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Telah Link Blog Ini